Benut uw scholingsbudget voor de toekomst van onderwijs: De kracht van AI in de klas

Shape Image One

In een recent nieuwsbericht van de NOS werd een opvallend fenomeen binnen de Nederlandse arbeidsmarkt belicht: “Miljarden blijven liggen: bijna helft scholingsbudget niet uitgegeven.” Dit is zeker ook relevant voor het onderwijsveld. Maar liefst meer dan 1,5 miljard euro aan opleidingsbudgetten wordt jaarlijks niet benut. Dit is volgens Eefje Brul van de werkgeversvereniging AWVN voornamelijk te wijten aan een “gebrek aan tijd door werkdruk“.

In een wereld waar onderwijs voortdurend evolueert, is het essentieel dat docenten blijven ontwikkelen. Dit ongebruikte budget is een gemiste kans, vooral nu de rol van AI in het onderwijs steeds belangrijker wordt.

Bij OnderwAIs geloven we sterk in het potentieel van AI als een hulpmiddel voor docenten en als een kans voor nieuwe leermethodes voor studenten.

Het is tijd om een deel van dit onbenutte budget te alloceren aan training en ontwikkeling in AI-toepassingen voor het onderwijs. Zoals AWVN aangeeft, is het belangrijk dat werkgevers, in dit geval scholen en onderwijsinstellingen, hun werknemers – u dus – meer wijzen op de mogelijkheden. Wij staan klaar om u hierbij te helpen.

Met onze online cursussen en fysieke workshops leert u niet alleen hoe AI kan dienen als een persoonlijke assistent in uw onderwijstaak, maar krijgt u ook inzicht in hoe studenten AI gebruiken. Bovendien helpen wij u methodes te ontwikkelen om het onderwijssysteem effectief met AI te integreren.

Stel uzelf de vraag: hoe kan ik mijn rol als docent versterken met de hulp van AI? Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn studenten optimaal voorbereid zijn op een toekomst waarin AI een centrale rol speelt?

Maak gebruik van uw scholingsbudget om voorop te lopen in deze boeiende ontwikkeling. Bezoek [website link] om meer te weten te komen over onze cursussen en hoe u zich kunt inschrijven. Samen kunnen we zorgen voor een toekomstbestendig onderwijssysteem.

Benieuwd wat jij kunt doen met het scholingsbudget?

Neem contact op met Matthijs om de mogelijkheden te bespreken!

+31 6 49 44 03 68

matthijs@onderwais.com