De beperkingen van AI in het persoonlijk aanpassen van het leren

Shape Image One
De beperkingen van AI in het persoonlijk aanpassen van het leren

Wat is AI?

AI staat voor Artificial Intelligence. Dit is een technologische benadering om processen die normaal door mensen worden gedaan, geautomatiseerd te maken. AI kan worden gebruikt om een verscheidenheid aan dingen te doen, van het creëren van betere reclamecampagnes tot het helpen bij het maken van beslissingen in het onderwijs.

Nadelen van AI in leren

De mogelijkheid om leeromgevingen op individuele leerlingen aan te passen heeft onverminderd veel potentieel, maar er zijn een aantal beperkingen waarmee AI het leren beïnvloedt.

  • Gebrek aan interactie: Hoewel AI het leren kan vergemakkelijken, kan het ook worden gezien als een stijl van leren waarbij er geen interactie plaatsvindt. Interactie met anderen helpt leerlingen niet alleen bij het verwerven van kennis, maar ook bij het ontwikkelen van vaardigheden als communicatie, teamprestaties en sociale interactie.
  • Gebrek aan motivatie: Ondanks dat AI diepte en precisie in het leerproces aan kan brengen, kan het ook leiden tot gebrek aan motivatie. Dit komt doordat AI een minimale persoonlijke aandacht biedt, waardoor het voor de leerling moeilijker is om gemotiveerd te blijven voor het leerproces.
  • Onjuistheidsrisico: AI is afhankelijk van gegevens en algoritmes die zijn geprogrammeerd door mensen, met als gevolg dat de gegevens die worden gebruikt om aanpassingen in het leren door AI te bereiken, vaak onjuiste of onvolledige informatie bevatten. Deze ongelijkheden kunnen worden versterkt als AI wordt gebruikt om leerlingen te onderscheiden met verschillende achtergronden of culturen.
  • Kosten

Geef een reactie