De mogelijke gevaren van AI in het klaslokaal

Shape Image One
De mogelijke gevaren van AI in het klaslokaal

AI (Artificiële Intelligence) wordt steeds vaker gebruikt in klaslokalen over de hele wereld, maar met het steeds meer gebruik dat het krijgt zijn er ook een aantal zorgen die aan de orde zijn.

Privacy

Het gebruik van AI in het klaslokaal stelt leraren in staat om studenten te volgen en dit opent een aantal privacybekommernissen. AI kan gemakkelijk studenten volgen, wat betekent dat hun persoonlijke leergegevens, zoals hun prestaties en hun gedrag, kunnen worden geregistreerd. Dit kan Privacygevoelige informatie bevatten over studenten die niet openbaar gemaakt moet worden.

Ethiek

AI heeft het potentieel om onjuiste informatie aan studenten te geven als gevolg van zijn algoritme, wat problemen van gender- en rassediscriminatie kan veroorzaken. AI heeft ook de neiging om gebaseerd te zijn op modellen die zijn gebouwd met informatie uit het verleden, wat betekent dat met betrekking tot variabelen als gender en etniciteit, de AI een grote kans heeft om vooroordelen over te dragen. Studenten die deze vooroordelen ondervinden, kunnen vervolgens hun studie of hun interesses omarmen.

Infeilbaarheid

Vanwege de manier waarop AI werkt, en de complexiteit van het leerproces, is AI nooit helemaal accuraat. AI kan niet de menselijke factor implementeren tijdens het opleiden, resulterend in fouten in het opleiden van AI. Sommige van deze fouten kunnen universeel zijn, wat ook fouten veroorzaakt in de leerresultaten van studenten. AI gebruiken kan daarom foutieve antwoorden geven op vragen, wat grote gevolgen kan hebben.

Mogelijke oplosingen

  • Verificatietechniek: Er moet een systeem worden geïmplementeerd waar studenten kunnen verifiëren of AI goed werkte of niet.
  • Menselijke monitor: Een leraar, mentor of een ander menselijk deelnemaar, moet de AI bij elke stap monitoren.
  • Audit Trails: Er moeten audit trails worden geïmplementeerd die AI systemen kunnen gebruiken om hun resultaten te verifiëren en te verduidelijken.

Hoewel AI veel leraren kan helpen bij hun dagelijkse taken, is het belangrijk om de mogelijke gevaren van de implementatie ervan te begrijpen en te herkennen. Door goede processen en technieken te implementeren, kan AI effectief en veilig worden gebruikt voor het onderwijs.

Geef een reactie