De rol van AI in het voorspellen en aanpakken van het afhaken van leerlingen

Shape Image One

Toenemende lobbygroepen zoals US News & World report gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) om meer informatie te verzamelen om leerlingen te helpen hun schoolkeuzes te maken en te voorkomen dat leerlingen uitvallen. AI is een bewezen technologie die meer inzicht verstrekt over de groei, motivatie en prestaties van leerlingen in de verschillende scholen.

Voorspellende data-analyse

Hoe eerder we leerlingen kunnen voorzien van benodigde ondersteuning, hoe meer kans er is dat ze hun schoolcarrière succesvol kunnen afronden. AI-applicaties en data-analyse kunnen leerkrachten, ouders en scholen helpen door het onderzoeken vangraden en toelatingstests om te voorspellen wie het meeste risico lopen om uit te vallen of te slagen.

Scholen hebben gegevens van studenten nodig zoals prestatieniveau en leeftijd om deze voorspellingen te maken, waardoor het eenvoudiger wordt om bepaalde leerlingen te identificeren die extra hulp nodig hebben om te slagen.

Ondersteuning

Met AI-systemen kunnen scholen informatie verzamelen die niet beschikbaar was in het verleden. Zo kunnen scholen gemakkelijker de achtergrond, financiële en persoonlijke omstandigheden van leerlingen bekijken om een beter beeld te krijgen van hun unieke behoeften. Met deze informatie kunnen scholen de juiste ondersteuning bieden, bijvoorbeeld:

  1. Extra begeleiding als gevolg van financiële of familiale tekortkomingen.
  2. Speciale lessen persoontypspecifieke intenties.
  3. Hulp bij het omgaan met leerproblemen zoals aandachtstekortstoornis en dyslexie.
  4. Emotionele / sociale steun om beter te presteren.

Deze AI-gebaseerde apparaten kunnen ook leerkrachten helpen om gerichte interventies te leveren, om te voorkomen dat een leerling vastloopt of het niet haalt.

Conclusie

Kunstmatige intelligentie speelt een belangrijke rol bij het voorkomen van schooluitval. Door AI te gebruiken, kunnen scholen meer informatie verzamelen en gerichte interventies leveren waardoor leerlingen de beste kansen krijgen om te slagen.

Geef een reactie