Kunstmatige intelligentie of AI heeft grote voordelen als het gaat om medische diagnose onderzoeken. AI-technologie is ontworpen om te leren van voorgaande diagnostische gegevens en kan sneller en accurater diagnostische beslissingen nemen dan menselijk denken. Hierdoor worden ziekten en aandoeningen gemakkelijker opgespoord en behandeld.
Hoewel AI-ondersteunde diagnostiek voordelen oplevert, kan het ook enkele uitdagingen met zich meebrengen. Op dit moment is AI nog steeds in ontwikkeling en daarom is het lastig om te voorspellen hoe betrouwbaar en nauwkeurig het bij diagnostische onderzoeken kan zijn. Bovendien hebben AI-systemen ook problemen bij het interpreteren van een groot aantal gegevens tegelijk, omdat ze dodelijk kunnen worden vervuild met redundante of irrelevante gegevens.
AI-technologie is dus zeker nuttig voor medische diagnose onderzoeken, maar moet worden gezien als een middel om het werk van artsen te ondersteunen, in plaats van het vervangen. AI-ondersteunde diagnostische onderzoeken kunnen artsen helpen om betere behandelingen voor patiënten te selecteren en de kwaliteit van de gezondheidszorg te verbeteren.