De top 10 boeken over kunstmatige intelligentie die je moet lezen

Shape Image One
De top 10 boeken over kunstmatige intelligentie die je moet lezen

Het onderwerp kunstmatige intelligentie (KI) krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Als je je meer wilt verdiepen in dit onderwerp, dan is het belangrijk dat je de juiste bronnen leert kennen. Hier volgt een lijst van de top 10 boeken over KI om te beginnen.

1. Wat is KI? Een inleiding voor iedereen (2019)

Dit boek, geschreven door Mark Bishop, biedt een gedetailleerde, toegankelijke en praktische introductie tot het gebied van KI. Het is zowel een goede startershandleiding als een waardevol naslagwerk.

2. KI voor IT-professionals (2019)

Geschreven door Paul E. Jackson, is dit boek ontworpen om IT-professionals adviseert over hoe ze KI kunnen gebruiken bij hun werk. Het biedt lezers een breed scala aan informatie over KI-technologie, waaronder machine learning, cognitieve informatica, neurale netwerken en meer.

3. Hoe denkt een computer? (2018)

Geschreven door Jack K. Lawrence, is dit boek een overzicht van hoe computers werken en hoe ze worden geprogrammeerd. Het beschrijft technieken zoals neurale netwerken, digital imaging en artificiële intelligentie. Het boek biedt een praktische aanpak voor het leren en gebruiken van KI-technologie.

4. Kunstmatige intelligentie: strategieën en technieken (2011)

Geschreven door Nicolas Bottenberg, dit boek is een diepgaande bouwsteen voor professionals die werken in KI. Het gehele KI-landschap wordt belicht, waaronder kunstmatige neuronale netwerken, perceptronen, regelmatige expressies en meer.

5. Artificial Intelligence: A Modern Approach (2009)

Geschreven door Stuart Russell en Peter Norvig, is dit boek ontworpen als een op leerboeken gebaseerd introductieprogramma in KI, dat wordt aanbevolen door veel academische programma’s wereldwijd. Het biedt een goed begrip van alle kunstmatig intelligentie-theorie, alsook van verschillende toepassingen.

6. Artificial Intelligence: Foundations of Computational Agents (2015)

Geschreven door David L. Poole en Alan K. Mackworth, dit boek maakt gebruik van het agentenparadigma om fundamentele technieken van KI samen te vatten, alsmede bekende technieken zoals: zoeken en kennisrepresentatie, logica, probabilistisch redeneren, leren, verrijking en meer.

7. Deep Learning (2016)

Geschreven door Ian Goodfellow, Yoshua Bengio and Aaron Courville, is dit boek een uitgebreide loopbaan voor het begrijpen van diepe leertechnieken, waaronder onderwerpen zoals: perceptron, backpropagation, regelrente en nieuwsgierigheid.

8. Artificial Intelligence Effects (2010)

Geschreven door Dan Smith, dit boek is gericht op de effecten van KI. Het helpt de lezer om de consequenties van de verschillende aspecten van KI te begrijpen: van politie en defensie tot automatisering van banen en onderwijs.

9. Collective Intelligence (2017)

Geschreven door Toby Segaran, dit boek laat zien dat intelligente collectieve systemen, ofwel “collectieve intelligentie” , ons begrip van intelligent gedrag en interactie tussen mensen vergroten. Het verkent de verschillende aspecten die deel uitmaken van collectieve intelligentie.

10. Dronken door robots (2017)

Geschreven door Tim Hunkin, Dronken als robots is een geanimeerde vraag- en antwoord-serie beschreven door Hunkin. Het volgt een verscheidenheid aan AI-thema’s, waaronder evolutie, ‘Pinoccio-probleem’, programmeren en meer.

Na het lezen van deze boeken, zul je een grondiger inzicht krijgen in KI-theorie en -technologie, waardoor je meer in staat bent om KI bij jouw eigen projecten toe te passen.

Geef een reactie