Kunstmatige intelligentie en werkgelegenheid: hoe zullen banen veranderen volgens deze boeken?

Shape Image One
Kunstmatige intelligentie en werkgelegenheid: hoe zullen banen veranderen volgens deze boeken?

De wereld zal naar verwachting sterk veranderen door de komst van kunstmatige intelligentie (KI). Technologieën als machine learning, deep learning en robotics veranderen de manier waarop we werken. Hoe zal de komst van KI de arbeidsmarkt beïnvloeden? Dit artikel geeft antwoord op deze vraag via verschillende boeken te verkennen.

1. Het Second Machine Age: Meer banen, minder banen

In het Second Machine Age suggereren de auteurs dat de komst van KI goed en slecht nieuws voor werknemers en werkgevers zal zijn.

Goed nieuws

  • Meer banen, omdat KI mensen zal helpen om hun werk effectiever en efficiënter te doen.
  • Nieuwe, interessante banen, omdat KI banen mogelijk maakt die voorheen niet bestonden.
  • Betere betaalde banen, omdat KI banen op bijna alle vlakken meer productief zal maken.

Slechte nieuws

  • Minder banen, omdat KI veel banen zal vervangen of vereisten zal verminderen.
  • Voortdurende re-educatie, omdat KI vaak nieuwe vaardigheden vereisen.
  • Concurrentieversterking, omdat KI concurrentie op de arbeidsmarkt zal verhogen.

2. Race Against the Machine: De noodzaak voor het werken aan de technologie

In Race Against the Machine stellen de auteurs dat de overwinning in de wedstrijd tussen mens en technologie van essentieel belang is voor de arbeidsmarkt.

Volgens de auteurs is het voor werkgevers en werknemers belangrijk om te werken met technologie in plaats van ertegen of alleen erop te reageren. Aan de ene kant kan KI ervoor zorgen dat werknemers hun werk effectiever en efficiënter kunnen doen. Aan de andere kant kan KI ervoor zorgen dat er nieuwe, innovatieve banen worden gecreëerd.

3. “The Going Rate”: Adaptieve marktbenadering

In The Going Rate doorluiden de auteurs de noodzaak om een ​​adaptief aanbod- en vraagmodel te creëren, voortdurend aanpassend aan de komst en functionaliteit van KI-technologie.

De auteurs voorspellen dat bestaande organisaties en banen en werknemers zich zullen aanpassen aan deze dynamische markt, waarbij mensen hun vaardighedenen beroepen voortdurend zullen up-skillen om competitief te blijven in een aanpassende technologische omgeving.

Conclusie

De komst van KI zal een sterk effect hebben op het landschap van de werkgelegenheid. Bovenstaande boeken benadrukken het belang van werken met KI, het ontwikkelen van adaptieve marktmodellen en het steeds uitbreiden van kennis en vaardigheden. Hoewel KI waarschijnlijk banen zal vervangen, staat vast dat deze technologie meer nieuwe banen en betere betaalde banen zal creëren; dus mensen moeten toe prikken om competitief te blijven!

Geef een reactie